Ваннаставне активности

Књижевна недеља у школи у Вранову

Књижевна недеља је идеја која је захваљујући наставници српског језика, Ивани Стојић, заживела у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Вранову и већ другу годину за редом се успешно одржава.

Како се идеја развијала , тако је ове године програм био обогаћен креативним радионицама.
Нашу школу су посетили писци  и промовисали своја дела на неуобичајен начин, у виду угледних часова на којима је остварена корелација предмета српски језик-историја и српски језик-музичка култура. Гости- писци Саша Еди Ђорђевић, који је представио свој нови роман Устаник и Наташа Бундало Микић која је представила свој рад Гиневрин шапат и Лаковане беле ципеле примљени су топло и са задовољством и великим очекивањем од стране ученика и запослених. Писац изненађења била је сама Ивана Стојић коју је ученицима на другачији начин представила њен професор српског језика и књижевности Оливера Ђерић. Објављене књиге  Иване Стојић  Монолог осмеха, Привремени смештај и Пут сунцокрета представљене су ученицима и запосленима на посебан начин и у њиховим очима отвориле нове хоризонте за сагледавање људских судбина.

Радионице које су употпуниле ову књижевну недељу реализоване су са циљем да наши ученици још више заволе читање и писање. Радионица Ситничарница младог читаоца  коју је реализовала педагог школе Тијана Ђокић  пробудила је код ученика стваралачки дух који је обогаћен љубављу према природи . Ученици су правили различите врсте обележивача за читање и оловке од рециклираног материјала. Радионица Креативно писање кратке приче изазвала велико одушевљење и налет инспирације кроз вршњачку едукацију јер је реализатор била ученица Гимназије у Смедереву, Миња Савић.

Дешавања ове врсте у нашој школи су позитивно прихваћени те планирамо да прерасту у традиционалне догађаје.

Тијана Ђокић, педагог

 Погледајте фотографије>>>>

 Погледајте фотографије>>>>